Біля Авдіївки сталася найпотужніша атака росіян з початку вторгнення

Читать на русском
Ситуація на Авдіївському напрямі залишається дуже напруженою. Окупанти застосували масовану атаку.
Генштаб ЗСУ

Окупанти активізувалися та пішли у масований наступ у районі Авдіївки на Донеччині. Такої атаки на цьому напрямі жодного разу не було за весь час війни.

Про це заявив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш у ефірі телемарафону 11 жовтня.

Армія окупантів втратила за добу понад 800 військових та майже дві сотні одиниць технікиУ росіян великі втрати за останню добу – приблизно 820 військових та майже 200 одиниць військової техніки.

За його словами, росіяни великими силами вчора штурмували Авдіївку, для цього було використано десятки одиниць броньованої техніки, проте ЗСУ вже спалили значну частину.

«З початку повномасштабної війни ще ніколи не використовувалося таким чином. Попередньо, близько 50 одиниць техніки пішло вчора в наступ, але ми реально знаємо, що було підбито понад 60 одиниць техніки на нашому напрямку. Було збито літак, збито вертоліт Мі-8», - розповів глава міста.

Барабаш уточнив, що такої потужної атаки не було жодного разу, раніше ворог атакував із 20-25 одиницями техніки. Тому, припустив він, справді велике протистояння зараз починається на Авдіївському напрямі.

Нагадаємо, ще з ранку 10 жовтня війська рф посилили обстріли Авдіївки. В ISW також заявили, що росіяни проводять локальні наступальні операції в районі Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: