Бої не вщухають ні на мить: ворог перекинув під Авдіївку додаткові бригади

Читать на русском
Російська окупаційна армія не полишає спроб штурмувати позиції Сил оборони на Авдіївському напрямі. До атак вони залучають тисячі військових та десятки одиниць техніки, повідомив начальник Авдіївської МВА.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська окупаційна армія не полишає спроб штурмувати позиції Сил оборони на Авдіївському напрямі. До атак вони залучають тисячі військових та десятки одиниць техніки.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш у ефірі телемарафону.

Зеленський запевнив, що ЗСУ тримають свої позиції в АвдіївціУкраїнські військові утримують свої позиції в Авдіївці на Донеччині, де останні дні йдуть важкі бої.

За його словами, ситуація в місті та на околицях «дуже складна, але контрольована».

«Тут дуже гаряче. Якщо говорити про громаду, то за ніч 13 ракет прилетіло. По позиціях військових взагалі немає розуміння, точно було понад 20 ракет. Боєзіткнення не вщухають ні вдень, ні вночі. Стрілецькі бої, працює артилерія цілодобово. Штурмові дії ворога не припиняються», – розповів Барабаш.

Він зазначив, що окупанти перекинули під Авдіївку додаткові бригади, щоб проводити штурмові дії.

«Три бригади, якщо говорити про механізовані, то це умовно близько 10 тисяч. Десантні бригади трохи менші, але від цього не легше. У перший день загострення у штурмах брали участь три батальйони – це майже 2 тисячі людей одночасно. По техніці - в перший день близько 100 одиниць штурмували. Колони техніки, десятки техніки палять наші хлопці. І вчора, і позавчора, і сьогодні допалюють її. Дуже багато резерву у них, особового складу, техніки», – наголосив глава ГВА.

Нагадаємо, за даними ISW, за останні три дні російські війська захопили 4,52 квадратних кілометри території за різними напрямками навколо Авдіївки. Водночас українські сили, хоч і перебувають в обороні, завдають ворогові значних втрат на цьому напрямі.

Раніше у ЗСУ озвучили цілі російської окупаційної армії у боях за Авдіївку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: