В ISW пояснили, чому війська рф посилили атаки на Авдіївку

Читать на русском
Росіяни намагаються здійснювати наступ на Авдіївку, проте експерти ISW мають сумніви, що їх спроби призведуть до ширших оперативних та стратегічних переваг.
Фото: Віталій Барабаш

Просування російських військ у районі Авдіївки Донецької області на тактичному рівні навряд чи призведуть до ширших оперативних і стратегічних перемог.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни вдарили по Авдіївці та Костянтинівці на Донбасі, є жертвиВранці, російські військові, ймовірно, з артилерії атакували с. Костянтинівка Покровського району, внаслідок чого загинув 52-річний місцевий житель.

Російські війська розпочали локальні атаки в напрямку Авдіївки після інтенсивної артилерійської підготовки поля бою вранці 10 жовтня. Геолокаційні відеозаписи від 10 та 11 жовтня підтверджують, що вони просунулися на південний захід від Авдіївки в районі Сєверного та на північний захід від Авдіївки в районі Степового та Красногорівки.

За останніми даними, війська рф не завершили оперативне оточення населеного пункту, Проте, ймовірно, вони намагатимуться це зробити.

Експерти зазначають, що Авдіївка є добре укріпленим та захищеним українським опорним пунктом. Це, ймовірно, ускладнить можливість військам рф наблизитися до населеного пункту або повністю його захопити.

Також аналітики нагадують, що росіяни вже контролюють ділянки критично важливої траси N20 Донецьк – Костянтинівка – Краматорськ – Слов'янськ та інші дороги, що проходять поблизу Авдіївки.

«Гіпотетичне захоплення Авдіївки не відкриє нових шляхів для наступу на решту території Донецької області», – йдеться у звіті.

Метою атак в районі Авдіївки, ймовірно, є сковування українських сил та недопущення їхньої передислокації на інші ділянки фронту, зазначили фахівці ISW.

У той же час експерти зауважують, що поточні локальні наступальні операції військ ра поблизу Авдіївки, ймовірно, вказують на здатність росіян засвоювати і застосовувати тактичні уроки ведення бойових дій в Україні.

Нагадаємо, 11 жовтня стало відомо, що біля Авдіївки відбулася найпотужніша атака росіян із початку вторгнення.

Також повідомлялося, що росіяни проводять локальні наступальні операції у районі Авдіївки.

Крім того, 11 жовтня армія рф накрила вогнем житлові квартали Авдіївки. Загинув чоловік, також поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: