У ЗСУ озвучили цілі росіян у боях за Авдіївку

Читать на русском
Російські війська раніше не розглядали Авдіївку Донецької області як знакове місто, але зараз їхня ситуація змінилася.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Російські війська раніше не розглядали Авдіївку Донецької області як знакове місто. Але на тлі регулярних провалів на фронті окупанти хочуть здобути вже хоч якусь перемогу та спробувати переламати перебіг бойових дій.

Про це заявив представник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського спрямування Олександр Штупун в ефірі телемарафону 12 жовтня.

Зеленський запевнив, що ЗСУ тримають свої позиції в АвдіївціУкраїнські військові утримують свої позиції в Авдіївці на Донеччині, де останні дні йдуть важкі бої.

«Якщо на початку повномасштабного вторгнення Авдіївка розглядалася ворогом як щось незначне, то сьогодні захоплення чи оточення Авдіївки для нього чи не найбільше, чого він може досягти на цьому етапі», – сказав він.

За словами представника Сил оборони, за минулу добу росіяни завдали одного ракетного удару та 39 авіаційних. Також війська рф провели 51 бойове зіткнення і здійснили 930 артилерійських обстрілів.

Штупун додав, що у зоні відповідальності ОСГВ Таврія бійці ЗСУ відбили більше 10 атак у районі Авдіївки.

Нагадаємо, росіяни цього тижня пішли у масований наступ у районі Авдіївки. В ISW також назвали ціль нових атак окупантів на Авдіївку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: