Зеленський у зверненні закликав місцеву владу та енергокомпанії готуватись до ударів рф взимку

Читать на русском
За його словами, цієї зими росіяни скоріш за все знову будуть намагатися залишити українців без світла та зв'язку.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський закликав місцеву владу, енергетичні компанії та операторів зв’язку підготуватися до збільшення цієї зими ударів російських військ по українських енергооб’єктах.

Про це український лідер розповів у своєму вечірньому зверненні.

«Маємо бути свідомі, що російських ударів із наближенням зими стане більше - по обʼєктах генерації, по мережі. До цього треба бути готовими. Ми максимально посилимо ППО - так, як це реально в наявних умовах. Навіть більш ніж реально», - зазначає президент.

Згідно з його словами, наразі Україна домовляється з партнерами про такі кроки в захисті, які раніше не застосовувались.

Водночас, Зеленський зауважив, що крім цього, багато буде залежати від готовності місцевої влади, а також від підготовчої роботи енергетичних компаній та операторів звʼязку.

Основне зі звернення президента:

  • Увесь день енергетики, рятувальники працюють дуже активно на Херсонщині, а також у Донецькій області – ліквідовують наслідки ударів по енергообʼєктах. Зокрема, у Херсоні сьогодні були відключення через російські бомби.

  • Кожен повинен виконати свою частину захисної роботи, щоб російський терор цієї зими не зупинив Україну. Так само як на полі бою, в усіх сферах ми маємо бути максимально стійкими та міцними.

  • У графіку на тиждень є нові зустрічі, нові розмови з партнерами щодо посилення України, нашого захисту. Будемо працювати й над тим, щоб відбудова в Україні стала активнішою. Ми готуємо й нові наші кроки, щоб у наявній безпековій ситуації у світі увага до України зберігалася на достатньому рівні.

  • Українські дипломати, розвідка, сили безпеки продовжують працювати для допомоги нашим громадянам, які опинилися на Близькому Сході: в Ізраїлі та на території сектору Газа. Триває евакуація українців з Ізраїлю: уже понад 200 людей вивезли до Румунії, переважно жінок і дітей. Готуються нові рейси. Відомо про майже 260 наших людей, які зараз перебувають у секторі Газа.

  • Я хочу сьогодні особливо відзначити пожежних, зокрема на Донеччині, у Покровську. Володимир Журбенко, майор служби цивільного захисту. Я дякую вам! Бахмутський район – Роман Ломакін, командир відділення пожежно-рятувальної частини в місті Торецьку. Дякую! Наша Херсонщина – Андрій Дяченко, капітан служби цивільного захисту, і Владислав Перезва, сержант служби цивільного захисту. Я дякую вам, хлопці! Наша Запорізька область – сержанти служби цивільного захисту Сергій Кліманський та Андрій Лоцман.

Нагадаємо, що Зеленський розповів про допомогу, яку Україна отримала цього тижня.

Також Зеленський на Ставці доручив досягти максимальної цифровізації постачання для армії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: