Зеленський у зверненні повідомив про розробку комплексної програми з виробництва озброєнь

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський записав нове звернення до нації. Він заявив, що перехід на власне виробництво озброєнь є базовим завданням держави, і в Україні вже розробляють комплексну програму з усіх напрямків з чіткими термінами та обсягами.
Фото: Офіс президента України

Перехід на власне виробництво озброєнь є базовим завданням держави, і в Україні вже розробляють комплексну програму з усіх напрямків з чіткими термінами та обсягами.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

Він уточнив, що питання розвитку власного ВПК порушувалося на сьогоднішньому засіданні Ставки.

«Ще одне наше невідкладне завдання – перевести до цифрового формату весь облік постачання Силам оборони. Цифровізація дасть ясне розуміння, як забезпечуються наші воїни і де утворюються дефіцити і як вони поповнюються. Зокрема, щоб ми могли показати кожному нашому партнеру інформацію про кожну поставлену одиницю зброї максимально оперативно. І щоб звіти тут у Києві не відрізнялися від реальних фактів на передовій», – сказав Зеленський.

Президент додав, що під час засідання Ставки командувачі доповіли про ситуацію на передовій – основні напрямки, гарячі точки.

«Особлива увага зараз одночасно і Харківщині, і Півдню, і Донеччині, зокрема боям у районі Авдіївки. Вдячний кожному воїну, кожному підрозділу за стійкість», – заявив глава держави.

Головне з вечірнього звернення Володимира Зеленського:

  • Була на Ставці і доповідь Служби зовнішньої розвідки щодо ситуації навколо Ізраїлю та загалом у регіоні Близького Сходу. Відстежуємо всю інформацію та підтримуємо контакти з партнерами для того, щоб не допустити поширення дестабілізації. Пам'ятаємо і про громадян держав, яких терористи захопили у заручники чи вбили. Серед загиблих є українці. Співчуття всім, хто втратив рідних.

  • Є перші санкції від Сполучених Штатів проти тих компаній, які порушували встановлену стелю світом на ціну російської нафти. Дякую за такий санкційний крок. Потрібно продовжувати тиск, позбавляти росію можливості отримувати фінанси на агресію завдяки будь-яким енергоресурсам.

  • Є рішення Міжнародного олімпійського комітету, який зупинив членство Олімпійського комітету росії. Кожен світ має поважати територіальну цілісність націй та Статут ООН. І якщо хтось там у росії думає, що може ще й спорт та олімпійський рух зробити своєю зброєю, то це точно не вийде.

  • Парламентська асамблея Ради Європи визнала Голодомор 32-33 років геноцидом українського народу. Дякую всім членам ПАРЄ, які проголосували за таке визнання.

Нагадаємо, вчора Зеленський відповів, чи балотуватиметься на другий президентський термін.

Нещодавно президент також заявив, що росія сама вже не справляється з війною і вперше «пішла на поклон».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: