Зеленський має намір відвідати Ізраїль на знак солідарності – ЗМІ

Читать на русском
Офіс Володимира Зеленського направив офіційний запит до офісу прем'єр-міністра Ізраїлю з проханням погодити візит. Візит ще не запланований, але є перші контакти.
Фото: ulysmedia.kz

Президент України Володимир Зеленський попросив вивчити можливість відвідати Ізраїль з візитом солідарності.

Про це повідомляє повідомляє видання Walla у середу, 11 жовтня.

Україно-ізраїльські відносини: чи підтримують країни одна одну в ООНЯк Україна та Ізраїль голосують в ООН за принципові один для одного питання – на інфографіці.

Зазначається, що офіс Зеленського надіслав офіційний запит до офісу прем'єр-міністра Ізраїлю з проханням узгодити візит. Але переговори з цього питання мають попередній характер, і дата ймовірного візиту ще не визначена.

«Візит Зеленського зараз дуже важливий: він збільшить міжнародну підтримку Ізраїлю та додасть лігітимності ударам по сектору Газа», – пише видання.

Варто зазначити, що після теракту ХАМАС у суботу, 7 жовтна, Зеленський висловив підтримку Ізраїлю. Він був серед перших, хто зі світових лідерів зателефонував Нетаніягу.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня Ізраїль зазнав масованої атаки, включаючи ракетні удари з території сектору Газа. Бойовики проникли на південь країни.

Після чого ЦАХАЛ завдав серії повітряних ударів по угрупованню ХАМАС.

10 жовтня у ЦАХАЛ заявили, що ізраїльські військові відновили контроль над кордоном із Газою.

Яку допомогу Ізраїль надав Україні за час повномасштабної війни, можна дізнатися з інфографіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: