У Польщі звільнили речника МЗС Польщі, який вимагав вибачень від Зеленського

Читать на русском
Причиною відставки Ясини стали його слова у спілкуванні з журналістом про те, що на закордонних дільницях можуть бути комісії, що не порахують голоси вчасно.
PAP/Mateusz Marek

Прессекретаря Міністерства закордонних справ Польщі Лукаша Ясіна, який припустив, що виборчі комісії за кордоном можуть мати проблеми з підрахунком голосів у встановлений 24-годинний термін, звільнили з посади.

Про це повідомляє видання RMF24.

Як зазначається, причиною відставки Ясини стали його слова у спілкуванні з журналістом про те, що на закордонних дільницях можуть бути комісії, що не порахують голоси вчасно.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

Ясину запитали, чи можуть бути проблеми зі своєчасним підрахунком на закордонних дільницях голосів, які громадяни віддадуть на парламентських виборах 15 жовтня. Він визнав, що з цього приводу є побоювання і явно будуть дільниці, де з підрахунком не встигнуть вчасно.

Невдовзі після того МЗС спростувало його слова та оголосило про відставку речника.

«У зв’язку з хибною інформацією щодо рівня готовності МЗС до проведення виборів за кордоном, озвученою речником МЗС, пан Лукаш Ясина негайно був звільнений з посади», – оголосили у відомстві.

Ясина після того опублікував у Twitter прозальну заяву, пожартувавши, що «речник – немов сапер, а кожен сапер може підірватися на міні».

«Завершуючи роботу на посаді речника МЗС, хочу подякувати усім вам», – написав він.

Нагадаємо, президент Дуда запевнив, що між Україною та Польщею немає дипломатичного конфлікту.

Також Польща продовжує надавати Україні зброю за минулими контрактами. Варшава також перебуває в постійному контакті зі США щодо передачі військової допомоги Києву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: