Зеленський розповів про допомогу, яку Україна отримала цього тижня

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський подякував міжнародним партнерам, які передали цього тижня Україні додаткову допомогу.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський подякував міжнародним партнерам, які передали цього тижня Україні додаткову допомогу. Він зазначив, що це «тиждень ППО для України й тиждень посилення».

Про це український лідер розповів у своєму вечірньому зверненні.

Зокрема, президент згадав партнерів із семи країн, які надали нові оборонні пакети допомоги.

«Є пакети від Іспанії, пакети від Британії, Норвегія, Фінляндія – дякую, Німеччина. Спільний оборонний пакет Чехії та наших друзів із Данії. Дякую всім лідерам за виконання наших із ними домовленостей!», - зазначає президент.

Він також подякував Нідерландам, які надали новий пакет військової допомоги за результатами перемовин з прем'єром Марком Рютте.

«Нідерланди – перемовини з Марком Рютте в Одесі, рішення про додаткові ракети для «петріотів», підтримка наших наземних операцій і морських експортних коридорів. Є й оборонний пакет, про який було оголошено на «Рамштайні». Дуже дякую!», - додав Зеленський.

Основне зі звернення президента:

  • Окрім додаткових ракет для ППО, будуть і нові пускові установки – працюємо над різними видами систем. Будуть запасні частини для систем, що вже Україна використовує. Звичайно, буде й артилерія – снаряди передусім. Безпілотники. Бронетехніка. Всі лідери, які нам допомагають, повністю поінформовані щодо актуальної ситуації на полі бою.

  • Перед засіданням «Рамштайну» в Брюсселі була хороша, дуже потрібна зустріч із міністром Остіном та новим очільником американських військових генералом Брауном. Сполучені Штати на «Рамштайні» оголосили про своє співголовування в коаліції F-16 разом із Нідерландами та Данією.

  • Відмінні переговори відбулися з урядом Бельгії. Ми вдячні за приєднання Бельгії до нашої коаліції F-16, за лідерство у використанні заморожених російських активів. Це справді потрібний крок – саме Бельгія стала першою країною, яка спрямує Україні кошти, що згенеровані російськими активами.

  • Окремо я хочу відзначити конференцію в Хорватії, яка відбулася цього тижня, – щодо гуманітарного розмінування. Майже третина нашої території – під небезпекою через міни, снаряди, які не розірвались.

  • Звичайно, наші воїни. На всіх напрямках, де зараз особливо гаряче. Авдіївка, Мар’їнка, інші ключові точки Донеччини. Кліщіївка, Курдюмівка, Андріївка. Старомайорське. Звичайно, Куп’янський напрямок. Запорізька область – Оріхів, Роботине, Вербове, Новопрокопівка. Дякую всім, хто тримає позиції, знищує російські війська.

Нагадаємо, Зеленський розкрив деталі свого вчорашнього візиту до Одеси.

Також Зеленський на Ставці доручив досягти максимальної цифровізації постачання для армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: