Зеленський зустрівся в Одесі з прем'єром Нідерландів: є домовленості щодо ППО та катерів

Читать на русском
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте приїхав до Одеси, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Деталі візиту глава нідерландського уряду розкрив у соцмережі X.
Фото: twitter.com/MinPres

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте приїхав в Одесу, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Деталі візиту глава нідерландського уряду розкрив у соцмережі X (Twitter).

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Він уточнив, що прибув до Одеси на запрошення українського лідера. Після переговорів Рютте повідомив про надання Україні додаткової партії ракет для систем ППО Patriot.

«Жахливі події в Ізраїлі та секторі Газа нас не відволічуть. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. Цієї зими росія намагатиметься нашкодити Україні якнайсильніше. Тому Нідерланди поставлять ракети для Patriot, щоб Україна могла захистити себе від варварських авіаударів», – написав Рютте.

Прем'єр Нідерландів також повідомив, що разом із Зеленським відвідав одеський порт.

«Тут українські громадяни наполегливо працюють у найскладніших обставинах, щоб усе працювало. Нідерланди допоможуть Україні придбати патрульні катери, які допоможуть забезпечити безпеку маршрутів постачання зерна на експорт», – резюмував політик.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Нідерланди відправлять частину своїх F-16 до Румунії для навчання українських пілотів.

Крім того, відомо, що влада Нідерландів надасть Україні пакет фінансової підтримки на 102 мільйони євро. Пакет включатиме засоби для захисту інвестицій, відновлення територій та підтримки реформ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: