Зеленський у зверненні розкрив деталі свого візиту до Одеси

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський сьогодні відвідав Одесу з офіційним візитом. Там він зустрівся з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, а також провів низку заходів. Деталі свого візиту глава держави відкрив у вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський сьогодні відвідав Одесу з офіційним візитом. Там він зустрівся з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, а також провів низку заходів.

Деталі свого візиту глава держави відкрив у вечірньому зверненні до нації.

«Є рішення щодо ракет для «Петріотів» – Нідерланди дають додаткові ракети. Ми сьогодні обговорили з Марком та інші спільні кроки щодо оборони України. Окрема увага – захист Одеси, всього нашого Півдня – від дунайських портів до портів Великої Одеси. Обговорили захист наших коридорів експорту до Чорного моря. Світ визнає глобальну роль України – гаранта продовольчої безпеки. І чітко підтримує те, що ми маємо зберегти та посилювати це значення», – заявив президент.

Лідери держав також відвідали Одеський порт. Там Зеленський заслухав доповіді військових, а також провів нараду щодо ситуації на Одещині з керівниками правоохоронних органів та представниками обласної влади.

«Ключове – це, звісно, підготовка до зими, захист енергетики, відновлення того, що було зруйноване російськими ударами. Вдячний усім, хто працює, щоби наші люди були захищені. Пройти зиму та дати потужну відповідь на російські удари по Одесі та по Одеському регіону, по містах області та всієї України – на це зараз спрямована робота всіх у системі влади та наших дипломатів. Буде більше захисту нашій державі», – наголосив Зеленський.

Головне із вечірнього звернення президента:

  • Мав честь відвідати наших воїнів, які відновлюються після поранень. Разом із Марком були у них, поспілкувалися. Відзначив військових та їм лікарів державними нагородами. Також зустрілися із вихованцями Військової академії в Одесі. Гарна розмова.

  • Сьогодні ж із Одеси звернувся до учасників зустрічі Об'єднаних експедиційних сил – формату регіонального співробітництва на півночі Європи. Сполучене Королівство, Швеція, Данія, Естонія, Фінляндія, Ісландія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія. І, до речі, я вдячний за сьогоднішню підсумкову заяву зустрічі лідерів Об'єднаних експедиційних сил. Підтримка України. Зокрема, підтримка на шляху до НАТО та чітке засудження російської агресії. І готовність допомагати нам так, як потрібно для перемоги у війні.

  • Сьогодні з Молдовою підписано Протокол про спільний контроль на кордоні у пункті пропуску для залізниці «Кучурган – Новосавицька». Це ще один маршрут нашого експорту, додатковий транспортний коридор, який точно посилив весь наш регіон.

  • Хочу подякувати нашим воїнам – саме тим, які захищають наше небо. Зокрема, на півдні держави. Наші вогневі групи. 13-й окремий зенітний кулеметний батальйон, 5-а бригада Нацгвардії та 14-а радіотехнічна бригада.

Нагадаємо, вчора Зеленський на Ставці доручив досягти максимальної цифровізації постачання для армії.

Також глава держави запевнив, що ЗСУ тримають свої позиції в Авдіївці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: