ХАМАС заявив про готовність до перемовин з Ізраїлем щодо перемир'я – Reuters

Читать на русском
Представник ХАМАСу заявив, що угруповання відкрите до перемовин з Ізраїлем стосовно перемир'я.
Главком

Терористи ХАМАС заявили про готовність до переговорів з Ізраїлем. За словами представника ХАМАС, угруповання відкрите до перемовин з Ізраїлем про перемир'я, оскільки «цілі були досягнуті».

Про це йдеться у матеріалі агенції Reuters.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

Представник ХАМАС Аль-Джазірі Мусса Абу Марзук на питання «чи бажає ісламістська група обговорювати можливе припинення вогню» заявив, що угруповання відкрите до «чогось подібного» та «всіх політичних діалогів».

Водночас, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу, виступаючи з телевізійною промовою до нації, наголосив, що країна переживає війну за своє існування, порівнявши дії ХАМАСу з ІДІЛ.

«Ми на третьому дні операції. Ми ведемо операцію за наш дім, ведемо війну, щоб забезпечити наше існування, війну, у якій ми переможемо. Цю війну нав’язав нам мерзенний ворог – дикуни, які оспівують вбивство жінок, дітей і старих. Звірства, скоєні ХАМАСом, світ не бачив з часів звірств ІДІЛ. Дітей, яких арештовували і страчували разом з їхніми родинами, молодих дівчат і хлопців, розстріляних у спину, страчених та інші звірства, які я не буду тут описувати», – сказав прем'єр.

Нетаньягу також наголосив, що тепер весь світ знає, що «ХАМАС – це ІДІЛ».

Нагадаємо, станом на вечір понеділка, 9 жовтня, в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАС кількість загиблих збільшилась до 900 осіб.

Раніше Нетаньягу заявив, що готовий до створення надзвичайного уряду без попередніх умов і оголосив про те, що країна переходить до масованої атаки, якої ще ніколи не було, на палестинський рух ХАМАС.

Також стало відомо, що ХАМАС погрожує стратити ізраїльських заручників у відповідь на удари по сектору Гази.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: