Риторика Трампа та його поплічників посприяла агресії в Україні та Ізраїлі – Пенс

Читать на русском
Якщо США замкнуться на внутрішній політиці та припинять підтримувати світопорядок, як пропонують Дональд Трамп та його прямі послідовники, це розв'яже руки терористам. Про це заявив Майк Пенс.
Колишній віце-президент США Майк ПенсФото: Associated Press

Колишній віцепрезидент США і кандидат у президенти від Республіканської партії Майк Пенс засудив риторику провідних кандидатів-однопартійців, яка, як він вважає, посприяла агресії в Україні та Ізраїлі.

Про це він заявив у неділю в інтерв’ю CNN, коментуючи напад бойовиків ХАМАСу на Ізраїль та російське вторгнення в Україну.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

«Коли кандидати в президенти США, як-от Дональд Трамп, Вівек Рамасвамі та Рон Десантіс, кажуть, що Америці слід відмовитися від ролі лідера вільного світу, це надихає агресорів та терористів», – сказав Пенс.

Політик наголосив, що і російське вторгнення в Україну, і вторгнення терористів із ХАМАС в Ізраїль були неспровокованими й порушують питання про те, чи будуть США брати на себе роль лідера вільного світу.

За словами Пенса, останні події свідчать, що Америка має бути «незамінним лідером вільного світу».

Водночас політик гостро розкритикував політику президента Джо Байдена, оскільки вона, за його словами, сприяла розв’язанню нинішніх воєн. Зокрема, він вказав на вихід з Афганістану, угоду про звільнення п'яти американських заручників в обмін на зняття санкцій з 6 млрд доларів для Ірану та інші кроки.

Разом з тим він підкреслив, що політика, яку пропонують Трамп і деякі інші республіканські кандидати в президенти, може призвести до ще гірших наслідків.

Нагадаємо, президент США Джо Байден назвав Дональда Трампа та його прихильників загрозою демократії.

Раніше кандидат у президенти США від Республіканської партії Рон Десантіс заявив, що вступ України до НАТО суперечить інтересам США.

Також претендент на висування від Республіканської партії Вівек Рамасвамі заявив, що виступає за передачу росії окупованих територій України та проти вступу Києва до НАТО.

Повідомлялося, що Майк Пенс виступив за допомогу Україні, оскільки «війська Росії перетнуть кордон країн НАТО».

Також він заявляв, що військова допомога Україні у національних інтересах США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: