ХАМАС випустив по Ізраїлю понад 4 тисячі ракет – CNN

Читать на русском
Бойовики палестинського ісламістського угруповання ХАМАС у суботу, 7 жовтня, випустили по Ізраїлю понад 4 тисячі ракет. У містах руйнування та жертви.
Фото: Fatima Shbair/AP

В суботу, 7 жовтня, бойовики палестинського ісламістського руху ХАМАС випустили по Ізраїлю більше 4 тисяч ракет.

Про це пише CNN.

Як зазначив посол Ізраїлю в США Майкл Герцог Еббі Філіп, кількість ракет, випущена впродовж 7 жовтня, є більшою, ніж було випущено за 10 днів під час останнього раунду війни між Ізраїлем та ХАМАСом у 2021 році.

«7 жовтня ХАМАС розпочав неспровоковану війну проти держави Ізраїль, випустивши понад 4000 ракет, що більше, ніж вони випустили за 10 днів під час останнього раунду війни, яку ми мали з ними два роки тому. І відправлення сотень терористів на територію Ізраїлю, вбивство сотень ізраїльтян», — сказав Герцог.

Варто додати, що кількість загиблих в Ізраїлі в результаті наступу бойовиків ХАМАС вже перевищила 700 осіб. Більше 2100 осіб отримали поранення.

Крім того, згідно із заявою високопосадовця ХАМАС Муси Абу Марзука, ХАМАС та палестинський «Ісламський джихад» утримують понад 130 заручників.

Нагадаємо, видання The Wall Street Journal повідомило, що Іран допомагав ХАМАС спланувати атаку на Ізраїль.

Також повідомлялося, що представник Ізраїлю в ООН Гілад Ердан заявив, що переговорів з ХАМАСом не буде, оскільки тероризм потрібно викорінювати.

Раніше повідомлялося, що Ізраїль офіційно перейшов у стан війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: