У Єврокомісії оцінили вплив ситуації в Ізраїлі на допомогу Україні з боку ЄС

Читать на русском
Бойові дії в Ізраїлі не вплинуть на надання Україні допомоги від Європейського Союзу. Про це повідомив представник Єврокомісії Ерік Мамер.
Ерік МамерФото: Depositphotos

Бойові дії в Ізраїлі не вплинуть на надання Україні допомоги від Європейського Союзу.

Про це повідомив представник Єврокомісії Ерік Мамер, цитує його Європейська правда.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

«Ніщо й у жодному разі не вплине на підтримку, яку Євросоюз надає Україні. У цьому не може бути жодного сумніву», – заявив чиновник.

Мамер додав, що президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн неодноразово заявляла, що ЄС стоятиме з українським народом «стільки, скільки буде потрібно у війні проти росії».

Представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, у свою чергу, припустив, що росія спробує використати ситуацію в Ізраїлі у своїх цілях.

«Росія використає це або для того, щоби розпалити нестабільність, або для того, щоб спробувати посилити свою кампанію проти України. Але це не означає, що увага Євросоюзу буде перефокусована від України», – сказав Стано.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни також вважають, що Кремль використає напад на Ізраїль для просування наративів щодо зменшення підтримки та уваги США та Заходу Україні.

Раніше в ГУР повідомили, що росія передала ХАМАС захоплену в Україні західну зброю та готує провокацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: