Між війнами в Україні та Ізраїлі є лише одна відмінність – Зеленський

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський, коментуючи події в Ізраїлі, закликав країни світу об'єднати зусилля для боротьби з будь-якими проявами тероризму.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський, коментуючи події в Ізраїлі, закликав країни світу об'єднати зусилля для боротьби з будь-якими проявами тероризму.

Таку заяву український лідер зробив під час свого онлайн-виступу на засіданні Парламентської асамблеї НАТО.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

Зеленський зазначив, що ХАМАС використовує в Ізраїлі таку саму тактику, що й росія, і що ізраїльські журналісти, які відвідували Україну, кажуть тепер, що бачать удома таке ж зло у своїй рідній країні.

«Однакове зло. І лише одна відмінність: там – терористична організація, яка вдарила по Ізраїлю, тут – терористична держава, яка вдарила по Україні. Декларовані наміри різні, але суть одна», – сказав президент.

Зеленський також заявив, що світ має активніше боротися з терористами та тими, хто намагається дестабілізувати ситуацію в окремих країнах.

«Європі слід бути активнішою. Сполучені Штати повинні бути активними. Китаю, Індії, арабським державам слід відчути, як багато може зламатися, якщо дати терористам досягти їхньої мети», - підкреслив глава держави.

Нагадаємо, вчора ЗМІ з посиланням на посольство в Ізраїлі повідомили про загибель щонайменше двох українців.

Раніше в МЗС повідомили, що дипломати вивезли із ізраїльського Сдерота пораненого українського хлопчика.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: