Зеленський у зверненні розповів про нараду з керівниками розвідки щодо ситуації в Ізраїлі

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації розповів про нараду з керівниками розвідки та дипломатами щодо ситуації в Ізраїлі та загальної ситуації на Близькому Сході.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у понеділок провів нараду з керівниками розвідки та дипломатами щодо ситуації в Ізраїлі та загальної ситуації на Близькому Сході.

Про це глава держави розповів у своєму вечірньому зверненні до нації.

Він зазначив, що те, що відбувається в Ізраїлі, має значення не тільки для України, а й для всієї Європи.

«За наявною інформацією – дуже чіткою – росія зацікавлена у розпалюванні війни на Близькому Сході, щоб нове джерело болю та страждань послабило світову єдність. Ми бачимо, як російські пропагандисти зловтішаються. Бачимо, як іранські друзі Москви абсолютно відверто підставляють плече тим, хто напав на Ізраїль. І все це значно більша загроза, ніж зараз світ сприймає. Світові війни минулого розгоралися саме з локальних агресій», – сказав президент.

За словами Зеленського, Україна вже знає, як протидіяти цій загрозі, і готує кроки у відповідь.

Головне із вечірнього звернення глави держави:

  • Сьогодні звернувся до учасників Парламентської асамблеї НАТО. Насамперед про єдність. Про те, що кожній державі у світі зараз потрібно вибрати, як вона захищатиме міжнародне право. Я вдячний усім лідерам та державам, які зараз повністю усвідомлюють небезпеку та готові працювати разом заради того, щоб утримати ситуацію. Утримати очевидних спонсорів терору від ширшого втручання.

  • Провів нараду зі спікером Верховної Ради України Русланом Стефанчуком. Координація позицій на найближчі тижні. Також провів нараду з віце-прем'єр-міністром Федоровим, міністром освіти та науки Лісовим та командою міністерства. Робочі питання.

  • Провів заміну командувача Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Замість Ігоря Танцюри командувачем призначено Анатолія Баргилевича. Головне завдання – розвиток Сил територіальної оборони не повинен зупинятися.

«Дякую всім, хто дбає про Україну та бʼється заради нашої держави! Готуємо нове посилення для наших воїнів», – резюмував президент.

Нагадаємо, вчора Зеленський поговорив із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу на тлі нападу бойовиків ХАМАС.

Також повідомлялося, що президент у вівторок, 10 жовтня, відвідає Румунію із офіційним візитом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: