Іран допомагав ХАМАС планувати атаку на Ізраїль – WSJ

Читать на русском
Представники служби безпеки Ірану допомогли спланувати раптову атаку ХАМАС на Ізраїль і дали зелене світло для нападу на зустрічі в Бейруті минулого понеділка. Про це пише WSJ.
Фото: Getty Images

Іран допомагав ХАМАСу спланувати атаку на Ізраїль 7 жовтня, а на зустрічі в Бейруті 2 жовтня схвалив її здійснення.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на слова високопоставлених членів ХАМАС і Хезболли, бойової групи, яку підтримує Іран.

Зазначається, що офіцери Корпусу вартових Ісламської революції Ірану працювали з ХАМАС із серпня, щоб розробити повітряний, наземний та морський план вторгнення. Дії обговорювалися на зустрічах, що відбувалися раз на два тижні.

«Деталі операції були уточнені під час кількох зустрічей у Бейруті, в яких взяли участь офіцери КВІР і представники чотирьох підтримуваних Іраном угруповань бойовиків, у тому числі ХАМАС, який утримує владу в Газі, і Хезболла, шиїтське бойове угруповання та політична фракція в Лівані», – говориться у матеріалі.

Газета стверджує, що інформацію про причетність Ірану підтвердили також неназваний європейський чиновник та радник уряду Сирії.

Нагадаємо, 7 жовтня палестинське угруповання ХАМАС атакувало Ізраїль, його бойовики вторглися в населені пункти на лінії розмежування та захопили низку військових об'єктів.

Армія Ізраїлю у відповідь розпочала операцію під назвою «Залізні мечі». В уряді країни оголосили, що вона перейшла у стан війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: