Нетаньягу припустив, що Ізраїль все ж таки почне наземну операцію в секторі Газа – ЗМІ

Читать на русском
Прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу заявив, що у Ізраїлю після нападу ХАМАС не залишається вибору.
Колаж 24 каналу

Прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу заявив, що у Ізраїлю після нападу ХАМАС не залишається вибору, і країні доведеться розпочати наземну операцію в секторі Газа.

Про це Нетаньягу сказав президенту США Джо Байдену під час розмови в неділю, пише видання Walla.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

Як повідомляється, Нетаньягу заявив Байдену, що Ізраїлю все ж таки доведеться ввести сухопутні війська в секторі Газа для повної ліквідації та зачистки бойовиків ХАМАС.

«Послання Нетаньягу Байдену вказує на характер реакції Ізраїлю в найближчі дні та тижні і покликане розпочати підготовку ґрунту серед союзників Ізраїлю для того, щоб ці дії були тривалими та безпрецедентними за своєю силою та наслідками», – пише видання.

За даними видання, Байден не відмовляв Нетаньягу від початку наземної операції в секторі Газа.

Також Нетаньягу розповів президенту США, що його непокоїть сценарій відкриття ще одного фронту на півночі, але Ізраїль готується до цього і зможе «рішуче відреагувати».

Нагадаємо, вранці 7 жовтня ХАМАС розпочала проти Ізраїлю операцію «Потоп Аль-Акса». Бойовики випустили тисячі ракет, у кількох місцях проникли ДРГ, також було вбито сотні солдатів та мирних громадян. Людей брали у заручники. Армія оборони Ізраїлю у відповідь розпочала антитерористичну операцію «Залізні мечі».

Вдень 9 жовтня глава Міноборони Ізраїлю віддав наказ про повну облогу сектора Газа.

За останніми даними, в Ізраїлі кількість жертв нападу ХАМАС зросла до 800.

На інфографіці «Слово і діло» зібрано все, що відомо про напад ХАМАСу на Ізраїль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: