Зеленський підписав закон про відновлення е-декларування

Читать на русском
Відновлення електронного декларування для чиновників – Володимир Зеленський сьогодні, 10 жовтня, підписав закон.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський підписав закон про відновлення електронного декларування для чиновників.

У картці законопроєкту №9534 зазначено, що документ повернутий із підписом сьогодні, 10 жовтня.

Відкриття реєстру декларацій: як голосували фракції та групиЯк у Раді голосували за законопроєкт про відновлення е-декларування із пропозицією одразу відкрити реєстр – на інфографіці.

Закон передбачає, що чиновники мають подати декларації за 2021-2023 роки – не пізніше ніж через 90 днів після набуття чинності закону.

Військовослужбовці (крім чиновників військкоматів та членів ВЛК), полонені, громадяни на окупованих територіях не повинні подавати декларації до завершення воєнного стану або звільнення територій. Після закінчення воєнного стану або демобілізації у військових буде 90 днів для подання декларацій.

Нагадаємо, Верховна рада 5 вересня ухвалила законопроєкт про відновлення електронного декларування, але при цьому провалила поправку про негайне відкриття реєстру декларацій. З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як депутати голосували за весь законопроєкт та за поправку. Ми також писали, як голосували нардепи, яких раніше підозрювали у недостовірному декларуванні.

Зеленський ветував законопроєкт у такому варіанті. 20 вересня парламент переголосував його, передбачивши негайне відкриття публічного доступу до декларацій.

Зазначимо, станом на кінець вересня лише 53 народні депутати добровільно подали майнові декларації за 2021 рік, за 2022-й – лише 38.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: