Стало відомо, хто з нардепів добровільно подав декларацію

Читать на русском

Найбільша кількість добровільних декларацій надійшла до НАЗК від фракції влади – Слуги народу.
Фото Слово і діло

На сьогодні лише 53 народні депутати добровільно подали майнові декларації за 2021 рік. За 2022 рік таких ще менше – лише 38.

Такі дані опублікував рух ЧЕСНО на підставі даних НАЗК, отриманих наприкінці вересня.

Відкриття реєстру декларацій: як голосували фракції та групиЯк у Раді голосували за законопроєкт про відновлення е-декларування із пропозицією одразу відкрити реєстр – на інфографіці.

«Найбільша кількість добровільних декларацій надійшла до НАЗК від фракції влади – «Слуги народу», а за відсотком від загальної чисельності фракції чи групи – від представників «Відновлення України» та «Довіри», – сказано у повідомленні.

Як зазначається, серед керівництва парламенту декларації подав лише голова ВР Руслан Стефанчук за два роки. Перший заступник спікера та колишній лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що він «у процесі подання», проте його декларації досі немає у переліку.

Серед керівництва парламентських фракцій декларацію подав лише голова СН Давид Арахамія, одразу за два роки.

Нагадаємо, ВР 20 вересня схвалила законопроект про електронне декларування з правкою президента Володимира Зеленського. Проект закону передбачає відкриття публічного доступу до декларацій.

Як голосували фракції та групи –на інфографіці «Слово і діло».

Згідно з ухваленим законом, декларанти зобов'язані подати декларації до 31 січня 2024 року за попередні роки та до 31 березня 2024 року за поточний рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: