Рада проголосувала за відкриття реєстру декларацій

Читать на русском
ВР схвалила законопроект про електронне декларування із правкою президента Володимира Зеленського.
фото УНІАН

ВР на засіданні 20 вересня схвалила законопроект про електронне декларування з правкою президента Володимира Зеленського. Проект закону передбачає відкриття публічного доступу до декларацій.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Як голосували за відкриття е-декларацій нардепи, яких підозрювали у недостовірному декларуванніЯк нардепи, яких під час війни запідозрили у недостовірному декларуванні, голосували за його відновлення та відкриття реєстру – на інфографіці.

«Рада схвалила вето президента та виправила закон про відновлення є-декларування. ЗА - 341 ,конституційна більшість», – написав він.

За словами Железняка, зміни до закону передбачають відкриття декларацій одразу ж.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський наклав вето на законопроект про електронне декларування, який залишає реєстри закритими на рік. Перед тим петиція з таким проханням до нього набрала рекордну кількість голосів – понад 83 тисячі.

Верховна рада 5 вересня ухвалила законопроект щодо поновлення електронного декларування для посадових осіб, але провалила поправку про негайне відкриття реєстру декларацій. З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як депутати голосували за весь законопроект та за поправку.

Депутати Європарламенту також закликали Володимира Зеленського накласти вето на законопроект.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: