Зеленський накладе вето на закон про е-декларування – нардеп

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський накладе вето на законопроект щодо поновлення електронного декларування, в якому немає пункту про відкриття реєстру декларацій.
Фото Слово і діло

Президент Володимир Зеленський накладе вето на законопроект щодо поновлення електронного декларування, в якому немає пункту про негайне відкриття реєстру декларацій. На документ чекає нове голосування в Раді.

Таку думку висловив нардеп Ярослав Железняк у суботу, 9 вересня, у Telegram.

У Європарламенті закликали Зеленського ветувати законопроєкт про е-декларуванняГрупа депутатів Європарламенту закликала Зеленського повернути до парламенту законопроєкт про е-декларування з вимогою відкрити реєстр.

Зокрема, депутат вирішив прояснити, що чекає на законопроект №9534.

«Коротко – буде вето», – написав Железняк.

Він розповів, що 8 вересня закон повністю підготували на підпис голові Верховної Ради. Після того, як спікер ВР завізує законопроект, він офіційно потрапить до ОПУ на підпис президенту України.

«За інформацією багатьох джерел, президент швидко накладе вето. І запропонує свої правки, щоб декларації були відкриті одразу», – заявив нардеп.

За його словами, потім парламент приблизно в 20-х числах вересня підтримає пропозиції до закону та виправить текст щодо декларацій.

При цьому Железняк додав, що «за голоси взагалі немає сенсу турбуватися».

Нагадаємо, Верховна рада 5 вересня ухвалила в цілому законопроект №9534 про поновлення електронного декларування для посадововців. Проте ВР провалила поправку №371 про негайне відкриття декларацій чиновників – вона набрала лише 199 голосів.

Сам Зеленський заявив, що спочатку проконсультується із віце-прем'єром з питань євроінтеграції перед підписанням законопроекту про е-декларування.

6 вересня буквально за кілька годин зібрала потрібну кількість голосів петиція до президента із закликом накласти вето на цей законопроект.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як депутати голосували за весь законопроект та за поправку про відкриття реєстру декларацій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: