Повернення е-декларування: Зеленський відповів, чи підпише закон без важливої поправки

Читать на русском
У Зеленського запитали - чи підписуватиме він закон про електронні декларації у тому вигляді, в якому за нього проголосувала Рада.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський спочатку проконсультується із віце-прем'єром з питань євроінтеграції перед тим, як підписувати закон про поновлення електронного декларування.

Про це Зеленський заявив на пресконференції з прем'єр-міністром Данії Метт Фредеріксен у середу, 6 вересня, передає РБК-Україна.

Повернення е-декларування: як у Раді голосували за законопроєкт та правку про відкриття реєструЯк депутати голосували за поновлення обов'язкового е-декларування, а також за поправку про негайне відкриття реєстру – на інфографіках.

Зокрема, Зеленському поставили питання – чи підписуватиме він закон про електронні декларації у тому вигляді, в якому за нього проголосувала Рада 5 вересня. А саме без правки про негайне відкриття декларацій чиновників.

«Я маю спершу провести консультації зі Стефанішиною (віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції - ред.) і потім вирішувати підписувати чи накладати вето», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, Верховна рада 5 вересня ухвалила в цілому законопроект №9534 про поновлення електронного декларування для посадових осіб. Проте ВР провалила поправку №371 про негайне відкриття декларацій чиновників – вона набрала лише 199 голосів.

Пізніше стало відомо, стало відомо, хто із нардепів проголосував проти важливої редагування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: