Відкриття реєстру декларацій: як голосували фракції та групи

Читать на русском

Верховна рада сьогодні, 20 вересня, переголосувала законопроєкт про відновлення електронного декларування, підтримавши пропозицію президента Володимира Зеленського відкрити реєстр одразу, а не за рік. Два тижні тому поправку про відкриття реєстру підтримали лише 199 народних депутатів, а сьогодні вже конституційна більшість. Як голосували фракції та групи – на інфографіці «Слово і діло».

Як у Раді голосували за законопроєкт про відновлення е-декларування із пропозицією одразу відкрити реєстр – на інфографіці.
Голосування за законопроект щодо декларуванняСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Законопроєкт про відновлення е-декларування з пропозиціями президента підтримав 341 народний депутат, 19 – не голосували і лише один виступив проти – Дмитро Микиша із «Слуги народу» (на попередніх голосування він також був «проти»).

У фракції «Слуга народу» законопроєкт сьогодні підтримали 214 нардепів (минулого разу за поправку про відкриття реєстру голосували 117), Микиша – «проти», 7 – не голосували та 13 – були відсутні.

У «Європейській солідарності» виступили «за» 22 із 27 депутатів, решта були відсутні (стільки ж і минулого разу підтримали поправку).

«Батьківщина» дала за законопроєкт 13 голосів, 4 – не голосували та 7 – були відсутні. На початку вересня поправку про відкритий реєстр підтримали лише 5 членів фракції.

Законопроєкт підтримали більшість депутатів фракції «Голос» – 18 з 22 (за поправку голосували 17), групи «Довіра» – 17 з 18 (за поправку голосували 7), «Платформи за життя та мир» – 18 з 22 «за» (поправку підтримували 15), «Відновлення України» – 12 із 17 (за поправку голосував один нардеп), «За майбутнє» – 11 із 17 (8 минулого разу були за поправку).

Крім того, відкриття реєстру підтримали 16 позафракційних депутатів, 3 – не голосували та 5 – були відсутні.

Нагадаємо, з інфографік «Слово і діло» можна дізнатися, як депутати на початку вересня голосували за весь законопроєкт та за поправку про відкриття реєстру декларацій.

Ми також писали, як голосували нардепи, яких раніше підозрювали у недостовірному декларуванні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: