Представники двох країн ЕС не з'явилися на зустріч з питань експорту українського зерна

Читать на русском
Представники Польщі та Угорщини не брали участі у засіданні Координаційної платформи з питань експорту та транзиту української агропродукції, яке проходило 28 вересня.
Фото: Getty Images

Представники Польщі та Угорщини не брали участі у засіданні Координаційної платформи з питань експорту та транзиту української агропродукції, яке проходило 28 вересня.

Про це повідомив представник Європейської комісії Олоф Гілл, його цитує Інтерфакс-Україна.

У Мінекономіки пояснили, за якої умови Україна буде готова відкликати скаргу до СОТ щодо зернаМіністерство економіки не виключає, що в майбутньому український уряд відкличе свій позов до Світової організації торгівлі проти трьох країн ЄС щодо заборони на ввезення агропродукції.

Чиновник зазначив, що рішення цих країн щодо ігнорування засідання не можна назвати бойкотом.

«Представників Польщі та Угорщини не було на зустрічі. Однак важливо наголосити, що участь не є обов'язковою, оскільки засідання відбуваються досить часто. Це не можна називати бойкотом», - заявив Гілл.

Він також розповів, що під час зустрічі обговорювався план України щодо ліцензування та перевірок чотирьох видів агропродукції. За його словами, Єврокомісія вітає українську ініціативу, яку «вдалося представити лише за 10 днів».

«На вчорашньому засіданні платформи обмін коментарями щодо плану дій було завершено, що, на мою думку, є конструктивним кроком вперед. Усі сторони продовжуватимуть взаємодіяти для того, щоб реалізувати план дій якнайшвидше», – резюмував Гілл.

Нагадаємо, 15 вересня Європейська комісія зняла заборону на імпорт зерна та ще трьох видів української агропродукції до п'яти країн ЄС. Водночас Польща, Словаччина та Угорщина оголосили про односторонні обмеження.

Після цього Україна подала до Світової організації торгівлі позови проти Угорщини, Польщі та Словаччини. 26 вересня представники чотирьох країн ЄС – Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини – попросили Україну відкликати скаргу до СОТ.

Раніше повідомлялося, що Кабмін затвердив новий механізм експорту агропродукції до п'яти країн ЄС, Польща вже оцінила нововведення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: