Україна запропонувала ЄС та країнам-сусідам компроміс щодо ввезення зерна

Читать на русском
Україна подає позови до СОТ проти Польщі, Словаччини та Угорщини, але пропонує компромісний сценарій.
kmu.gov.ua

Україна пропонує Євросоюзу та країнам-сусідам компромісний сценарій щодо ввезення своєї аграрної продукції.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Єврокомісія не буде продовжувати заборону на імпорт українського зернаЄвропейська комісія зняла заборону на імпорт чотирьох видів української агропродукції до п'яти країн Євросоюзу.

«Ми вже представили Європейській комісії план дій щодо контролю за експортом 4 груп агротоварів з України. Такий контроль допоможе запобігти будь-яким викривленням ринку в сусідніх державах-членах ЄС. Зокрема, плануємо ухвалити постанову, яка передбачає, що товари, які йдуть в режимі експорту до 5 держав-сусідів, будуть отримувати верифікацію та погодження від українського Міністерства економіки», – розповів прем'єр.

Водночас Україна вже подала формальний запит до Польщі, Угорщини та Словаччини щодо порушення норм Світової організації торгівлі. Також Україна розпочинає антидискримінаційне розслідуванням проти недружніх дій цих країн у торговельній сфері.

Шмигаль додав, що якщо Польща та Угорщина не скасують односторонніх заборон, Україна заборонить імпорт певних категорій товарів із зазначених країн.

Нагадаємо, вчора Україна подала до Світової організації торгівлі позови проти Угорщини, Польщі та Словаччини через запровадження цими країнами односторонньої заборони на імпорт української агропродукції.

У відповідь три країни вирішили бойкотувати роботу координаційної платформи з Європейською комісією щодо імпорту українського зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: