Три країни ЄС вирішили припинити участь у роботі платформи з імпорту українського зерна

Читать на русском
Польща, Угорщина та Словаччина вирішили бойкотувати роботу координаційної платформи з Європейською комісією щодо імпорту українського зерна. Про це повідомляє польський портал PAP.
Фото: aljazeera.com

Польща, Угорщина та Словаччина вирішили бойкотувати роботу координаційної платформи з Європейською комісією щодо імпорту українського зерна.

Про це повідомляє польський портал PAP.

Україна сьогодні розпочне процес подання позову до СОТ проти трьох країн – МінекономікиУкраїна подасть позов до СОТ проти Польщі, Словаччини та Угорщини через заборону ввезення зерна. Крім того, готуються заходи у відповідь проти польського експорту фруктів та овочів.

Зазначається, що таке рішення було ухвалене у зв'язку з планами України подати проти вищезгаданих країн позов до СОТ.

«Польща, Угорщина та Словаччина відмовляються від роботи в рамках платформи через обережність щодо процесу і того факту, що Україна може використати інформацію, надану в рамках координаційної платформи, проти цих трьох країн у розглядах СОТ», – стверджує видання, посилаючись на джерела у ЄС.

Крім того, країни відмовилися прийняти пропозицію України щодо відновлення експорту. Проєкт документа передбачав, що дозволи на експорт будуть узгоджені з країнами ЄС та Єврокомісією, але, незалежно від результатів консультацій, остаточне рішення прийматиме Київ.

За інформацією журналістів, під час зустрічі у Брюсселі посол Польщі у ЄС Анджей Садось розкритикував цю пропозицію.

Нагадаємо, 15 вересня Європейська комісія зняла заборону на імпорт зерна та ще трьох видів української агропродукції до п'яти країн ЄС. Водночас Польща, Словаччина та Угорщина оголосили про односторонні обмеження.

Раніше повідомлялося, що Іспанія та Франція розкритикували продовження трьома країнами ЄС заборони імпорту зерна з України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: