В одній з країн ЄС заявили, що не змінять рішення щодо імпорту українського зерна

Читать на русском
Польща не змінюватиме свого рішення щодо заборони імпорту українського зерна попри позов нашої держави, оскільки польська влада вважає, що заборона на імпорт українського зерна є виправданою.
Фото: Reuters

Польща не змінюватиме свого рішення щодо заборони імпорту українського зерна попри позов нашої держави до Світової організації торгівлі. Польська влада вважає, що відповідна заборона є виправданою.

Про це речник уряду Польщі Пьотр Мюллер заявив в ефірі Polsat News.

У яких країнах ЄС протестували проти українського зерна та тимчасово заборонили його імпортП'ять країн Євросоюзу збираються чи вже заборонили імпорт української агропродукції. Докладніше – на інфографіці.

«Ми дотримуємося своєї позиції. Така скарга до СОТ на нас не справляє враження, і ми не маємо наміру скасовувати через це ембарго, яке запровадили. Ми не змінюємо своєї думки з цього приводу і будемо вживати заходів для захисту польських фермерів», - сказав він.

Мюллер підкреслив, що в уряді Польщі вірять, що ця позиція є правильною і виникає з аналізу економічної ситуації, а також міжнародного законодавства і права ЄС.

При цьому, речник уряду запевнив, що Польща продовжить підтримувати Україну у світлі російської агресії.

«Ми підтримуємо Україну, але не може бути так, що коли наші економічні чи сільськогосподарські інтереси опинилися під загрозою, то ми відступатимемо перед моральним чи правовим тиском, як у цьому випадку», - додав він.

Нагадаємо, 15 вересня Європейська комісія зняла заборону на імпорт зерна та ще трьох видів української агропродукції до п'яти країн ЄС. Водночас Польща, Словаччина та Угорщина оголосили про односторонні обмеження.

Раніше повідомлялося, що ці країни вирішили припинити участь у роботі платформи з імпорту українського зерна.

Зрештою Україна подала до Світової організації торгівлі позови проти Угорщини, Польщі та Словаччини через запровадження цими країнами односторонньої заборони на імпорт української агропродукції.

Також «Слово і діло» вивчило, скільки коштів від експорту сільськогосподарської продукції до ЄС отримувала Україна до повномасштабної війни і після її початку, коли було запроваджено пільговий режим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: