Словаччина забороняє імпорт зерна з України

Читать на русском
Словаччина вслід за Угорщиною та Польщею введе односторонню заборону на український імпорт всупереч рішенню Єврокомісії не продовжувати обмеження на ввезення української агропродукції.
Фото: agronews.ua

Після рішення Єврокомісії не продовжувати обмеження на імпорт української агропродукції уряд Словаччини услід за Польщею та Угорщиною оголосив про односторонні обмеження.

Про це йдеться у заяві уряду на порталі Dennik N.

З якими країнами Європи Україна торгує найбільшеЗ ким із європейських країн Україна найбільше торгувала у 2023 році – на інфографіці. Найбільші обсяги експорту та імпорту з Польщею.

Згідно з рішенням, Словаччина до кінця року заборонить імпорт українських пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику.

«Ми повинні уникати надмірного тиску на ринок Словаччини, щоб залишатися справедливими щодо вітчизняних фермерів. Крім того, наш крок є реакцією на аналогічні дії Польщі та Угорщини», – сказано у заяві.

Прем’єр-міністр Словаччини Людовіт Одор заявив, що заборона не поширюється на перевезення вантажів територією країни. Він переконаний, це є проявом солідарності з Україною.

Нагадаємо, у п'ятницю, 15 вересня, Єврокомісія скасувала обмеження на ввезення зерна з України до Польщі Болгарії, Румунії, Угорщини та Словаччини. Ті стверджували, що українське зерно б'є по їхньому ринку й шкодить фермерам.

Попри це рішення уряди Польщі та Угорщини оголосили, що в односторонньому порядку продовжать заборону на імпорт з України низки продовольчих товарів.

Цього ж дня у традиційному зверненні до українського народу президент Володимир Зеленський пообіцяв «цивілізовану відповідь» сусідам, які заборонятимуть експорт українського зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: