У Міноборони розповіли, на якому напрямку ЗСУ готуються відбивати новий наступ росіян

Читать на русском
Росіяни ж, в свою чергу, комплектують резерви для наступу на цьому фронті з військ, які перебували на відновленні та новосформованих підрозділів, яких перевели з Білорусі.
ArmyInform

Армія країни-агресора планує провести ротацію на Куп'янсько-Лиманському напрямку та застосувати там десантно-штурмові бригади.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила в ефірі телемарафону.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

Як зазначається, наразі ЗСУ готуються до того, щоб дати відсіч ворогу на відповідному напрямку. Для цього командування аналізує ситуацію, прораховує дії окупантів та думає, як ввести їх в оману.

«Вся ця робота робиться для того, щоб ворогу не дати пройти ані на Куп'янському, ані на Лиманському напрямку», - сказала Маляр.

Росіяни ж, в свою чергу, комплектують резерви для наступу на цьому фронті з військ, які перебували на відновленні та новосформованих підрозділів, яких перевели з Білорусі.

«Одна частина російських військ була на відновленні - вони замінять умовно ті, що виснажилися. Частину військ вони заводять з рф - це заново сформовані підрозділи. Також була заява Наєва про те, що з Білорусі росіяни забирали свої війська і скупчували їх там, де вони готують резерви для наступу на Куп'янський та Лиманський напрямок», - зазначила Маляр.

Крім цього, окупанти підводять професійні десантно-штурмові бригади, хоча Маляр зазначила, що велику частину цих підрозділів ЗСУ знищили і на Півдні, і на Сході.

Нагадаємо, що протягом доби на фронті сталося 22 бойових зіткнення.

Також російські війська втратили за останню добу приблизно 460 військовослужбовців. Загальні втрати окупантів сягнули 265 тисяч 120 осіб.

Раніше в Міноборони розповіли про успіхи ЗСУ на Бахмутському та Мелітопольському напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: