У ЗСУ розкрили головну ціль нинішніх атак росіян на Куп'янському напрямку

Читать на русском
Російська армія збільшила кількість атак на Куп'янському напрямі – основні зусилля ворог зосереджує у районі Новоєгорівки. Про це повідомили у прес-службі Сил оборони Східного спрямування.
Фото: росЗМІ

Російська армія збільшила кількість атак на Куп'янському напрямі – основні зусилля ворог зосереджує у районі Новоєгорівки.

Такими даними, в ефірі телемарафону поділився керівник пресслужби Сил оборони Східного напрямку Ілля Євлаш.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

За його словами, ворог намагається прорвати оборону ЗСУ під Новоєгорівкою, щоб зайняти панівні висоти в цьому районі і в подальшому просунутися до річки Оскол.

«Ворог зосередив свою увагу у напрямку Новоєгорівки. Він хоче пробити такий коридор у нашій обороні саме на цьому напрямі, оскільки біля Новоєгорівки зосереджені панівні висоти», – розповів Євлаш.

При цьому він зазначив, що всі атаки ворога завершуються невдачею – Сили оборони продовжують утримувати позиції на цьому напрямі.

«Вчора наші захисники знищили 126 оккупантів на Лімано-Куп'янському напрямку, також вдалося знищити один польовий склад із боєприпасами, одну машину, семеро безпілотників, з них шість Ланцетів», – повідомив Євлаш.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, окупанти ризикують розділити свої сили в Україні, намагаючись зупинити наступ ЗСУ.

Раніше Євлаш назвав загальну кількість військових росії на Лимано-Купянському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: