Маляр розповіла про успіхи ЗСУ на Бахмутському та Мелітопольському напрямках

Читать на русском
Українські військові звільнили під Бахмутом ще 3 кв. км. території. На півдні є успіх у напрямку Новоданилівки та Новопрокопівки на Мелітопольському напрямку.
armyinform.com.ua

Українські військові протягом минулого тижня звільнили на Бахмутському напрямку ще 3 кв. км. території. Усього під Бахмутом звільнено 47 кв. км.

Це дані заступниці міністра оборони Ганни Маляр.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

«На Бахмутському напрямку противник веде обороні дії з метою стримування просування наших військ та безуспішно здійснює спроби відновити втрачене положення у районах Кліщіївки, Курдюмівки, Озарянівки Донецької області. В районі Кліщіївки маємо певні успіхи. Загалом звільнено під Бахмутом 47 кв.км. Протягом минулого тижня звільнена площа збільшена на 3 кв.км», – розповіла Маляр.

На півдні Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку: є успіх у напрямку Новоданилівки та Новопрокопівки.

Маляр зазначила, що окупанти на півдні зазнають значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, переміщують підрозділи та війська, застосовують резерви.

Нагадаємо, командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що ЗСУ прорвали першу і найскладнішу лінію оборони росіян на півдні.

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що для утримання півдня російські військові вже розгорнули резервну армію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: