У ЗСУ розповіли про особливості другої лінії оборони ворога на Півдні

Читать на русском
Українські військові прорвали першу лінію оборони росії на Півдні, проте друга також становить загрозу для Сил оборони, вважають у ЗСУ.
Фото: росЗМІ

Українські військові прорвали першу лінію оборони росії на Півдні, проте друга також становить загрозу для Сил оборони.

Про це повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

Він зазначив, що щільність мінних полів на другій лінії менша, але їхня кількість також досить велика.

«Ця лінія є досить потужною. Не знаю, чому всі думають, що вона слабша. Єдине, що нам може зіграти на руку, це те, що траншеї, окопи та перекриття не такі міцні», – сказав Штупун.

За словами спікера, військові не виключають, що друга лінія також може містити мережу підземних тунелів, оскільки у противника «було більше ніж рік, щоб окопатися» на півдні України.

Нагадаємо, нещодавно командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомив, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони ворога. За його словами, росіяни витратили 60% свого часу та ресурсів на будівництво першої лінії, і лише по 20% – на другу та третю.

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що для утримання Півдня російські військові вже розгорнули резервну армію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: