Окупанти ризикують розділити свої сили, намагаючись зупинити наступ ЗСУ – розвідка

Читать на русском
Військові російської федерації не покидають спроби зупинити контрнаступ українських військ на півдні. Та тим ризикують самі розділити свої сили.
Укрінформ

Військові російської федерації не покидають спроби зупинити контрнаступ українських військ на півдні. Та тим ризикують самі розділити свої сили.

Про це повідомляє британська розвідка.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

Відомо, що на Оріхівському напрямку у Запорізькій області українські війська вийшли на головну лінію оборони росіян. При цьому окупанти, продовжують власний наступ у районі Куп'янська.

«Російські війська, що складаються переважно з 58-ї загальновійськової армії та підрозділів Повітряно-десантних військ Росії, намагаються зупинити український контрнаступ, водночас продовжуючи власний наступ на північній осі навколо Куп'янська», – йдеться в повідомленні.

Розвідники вважають, що російські війська, ймовірно, намагаються відволікти ЗСУ від контрнаступу, тим самим змусивши їх розділити свої сили між Оріховим і Куп'янськом. Однак при цьому є ризик, що саме загарбники можуть розпорошити свої сили.

«Враховуючи те, що росія досягла скромних успіхів під Куп'янськом після початку українського контрнаступу в червні, вона, швидше за все, намагатиметься скористатися цим, продовжуючи постачати ресурси на цю вісь. Однак рф ризикує розділити свої сили, намагаючись запобігти українському прориву», – додають у британській розвідці.

Нагадаємо, для утримання півдня України в умовах контрнаступу ЗСУ російські військові розгорнули «резервну армію». Для цього вони передислокували підрозділи з Луганської області.

Генштаб ЗСУ повідомляв, що українські війська ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Протягом минулої доби, 1 вересня, відбулось 45 бойових зіткнень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: