ЗСУ прорвали першу і найскладнішу лінію оборони росіян на півдні – Тарнавський

Читать на русском
Російські окупанти витратили 60% часу і ресурсів на першу лінію оборони, яку прорвали українські захисники. Наразі ЗСУ активно просуваються по обидва боки прориву.
Фото: Генштаб ЗСУ

Росіяни витратили 60% свого часу та ресурсів на зведення першої лінії оборони, і лише по 20% на другу та третю. Наразі ЗСУ наступають по обидва боки прориву і закріплюються на відвойованих територіях.

Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський в інтерв’ю The Observer.

«Ймовірно, росіяни вважали, що ЗСУ не прорвуться через першу лінію оборони. Вони витратили багато зусиль на підготовку цієї ділянки, працювали над цим більше року», – сказав військовий.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

Він додав, що зараз українські захисники знаходяться між першою і другою оборонними лініями і завершують знищення ворожих підрозділів у центрі наступу, які прикривають відхід росіян за їхню другу лінію оборони.

Тарнавський підкреслив, що контрнаступ стримувало побудоване росіянами величезне мінне поле.

«За ним російські війська просто стояли і чекали на українську армію, підбиваючи українську техніку», – уточнив він.

Після прориву мінного бар’єру росіяни змушені маневрувати й передислоковувати свої сили. При цьому, за словами військового, вони підтягують резерви не лише з України, але й з росії.

Деокупація Криму: які шляхи повернення півострова озвучує військово-політичне керівництвоЯкі шляхи повернення окупованого Криму публічно озвучували Зеленський, Залужний, Буданов та Резніков.

Тарнавський переконаний, що у врешті-решт у ворога забракне сил, що дозволить ЗСУ наступати швидше.

«Тепер, коли мінне поле прорвано, росіяни втратили значну частину своєї переваги. Є дуже велика різниця між першою і другою лінією оборони», – пояснив він.

Командувач додав, що оскільки друга лінія оборони росіян не так добре побудована, українці зможуть використовувати свою техніку, – «навіть попри те, що там все ще є мінні поля».

Нагадаємо, щоб зупинити наступ ЗСУ, окупанти змінили тактику та підпалюють мінні поля.

Також міністр оборони України Олексій Резніков розповів про критичну нестачу саперів та обладнання, щоб очистити лінію фронту від російських мін.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що Україна хотіла розпочати контрнаступ раніше, поки росіяни не зміцнили оборону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: