Зведення Генштабу: ЗСУ стримують росіян на трьох напрямках і наступають на Півдні

Читать на русском
Російська окупаційна армія намагалася наступати на трьох напрямках, всі атаки ворога були відбиті. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 4 вересня.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська окупаційна армія намагалася наступати на трьох напрямках, всі атаки ворога були відбиті.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 4 вересня.

Там розповіли, що протягом доби на фронті сталося 22 бойових зіткнення.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційного удару у районі Бударків Харківської області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області, Ямполівки та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі на північ від Кліщіївки Донецької області. Ворог завдав одного авіаційного удару та обстріляв понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Обстріляв з артилерії та мінометів населені пункти Олександропіль, Новокалинове, Керамік, Авдіївку, Північне, Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар'їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Мар'їнка, Остро, Новомихайлівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки, Оріхова, Роботиного, Степногірська Запорізької області, а на Херсонському напрямку окупанти обстріляли Тягинку та Молодіжне.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

«Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби», – йдеться у зведенні.

Авіація сил оборони протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 – по зенітно-ракетних комплексах противника, а ракетники та артилеристи вразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 4 пункти управління ворога.

Нагадаємо, російські війська втратили за останню добу приблизно 460 військовослужбовців. Загальні втрати окупантів сягнули 265 тисяч 120 осіб.

Раніше в Міноборони розповіли про успіхи ЗСУ на Бахмутському та Мелітопольському напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: