Зведення Генштабу: ЗСУ вразили майже 20 ворожих цілей і наступають на одному напрямку

Читать на русском
Російська окупаційна армія намагається наступати під Мар'їнкою, проте всі атаки ворога стримуються Силами оборони. Водночас, українські воїни ведуть наступальні дії на Півдні.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська окупаційна армія намагається наступати під Мар'їнкою, проте всі атаки ворога стримуються Силами оборони. Водночас, українські воїни ведуть наступальні дії на Півдні.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 31 серпня.

Протягом доби ворог завдав по території України один ракетний та 31 авіаційний удар, здійснив 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціяя наших військ та населених пунктів. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Котлярівки Харківської області, а на Лиманському напрямку вдарив з авіації по Чернещині Харківської області, Новоєгорівці та Білогорівці Луганської області. Від артилерійського обстрілу противника постраждали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Білої Гори та Нью-Йорка Донецької області. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 15 населених пунктів, у тому числі Міньківка, Богданівка, Іванівське, Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог обстріляв з артилерії та мінометів Олександропіль, Новокалинове, Авдіївка, Північне, Першотравневе Донецької області.

На Мар'їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар'їнки Донецької області. Противник також вів невдалі наступальні дії в районі Новомихайлівки.

На Шахтарському напрямку росіяни завдав авіаційних ударів у районах Вугледара та Старомайорського Донецької області. Від артилерійського обстрілу противника постраждали такі населені пункти як Водяне, Богоявленка, Пречистівка, Благодатне, Урожайне Донецької області.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У Генштабі зазначили, що авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та 4 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

А підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили один артилерійський засіб на вогневій позиції та дві станції радіолокації противника.

Нагадаємо, за останню добу українські військові ліквідували 610 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила 263 тисяч 20 військових.

Раніше повідомлялося, що в Маріуполі партизани спалили базу російських окупантів. Серед іншого, було знищено чотири автомобілі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: