ЗСУ вдалося пошкодити основні мости на півдні, логістику окупантів порушено – Гуменюк

Читать на русском
Мости на півдні були пошкоджені і не можуть виконувати свою функцію в повну потужність, тобто пропускати важку техніку.
ілюстративне фотоt.me/serhiy_hayday

Українські військові зруйнували основні мости на півдні країни, які використовували окупанти для перевезення боєприпасів та техніки. Тепер у ворога великі труднощі із логістикою.

На цьому наголосив керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час брифінгу 4 вересня.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

«Основні мости, які були пошкоджені та є основою ворожих транспортно-логістичних маршрутів, не можуть бути приведені в повну потужність», - сказала вона.

Гуменюк пояснила, що наразі мости не можуть пропускати важку техніку, озброєння та перевезення боєприпасів.

«Вони можуть зараз використовуватися хіба що для перевезення особового складу. Але в більшості випадків все ж таки використовується траса М-17», - зазначила прес-секретар.

Гуменюк додала, що через Кримський міст час від часу відбуваються залізничні перевезення, проте автодорожні шляхи надзвичайно ускладнені.

Автодорога М17 – автомобільна дорога міжнародного значення на території України, Херсон – Джанкой – Феодосія – Керч – державний кордон з рф. Проходить територією Херсонської області та Криму.

Нагадаємо, у РНБО розповіли, як просувається контрнаступ України. Також повідомлялося, що ЗСУ прорвали першу та найскладнішу лінію оборони росіян на півдні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: