Як просувається контрнаступ України: у РНБО дали відповідь

Читать на русском
Контрнаступ ЗСУ на фронті відбувається непросто, але з кожним днем наші захисники йдуть лише вперед.
Генштаб ЗСУ

Контрнаступ української армії йде за затвердженим планом, але досить непросто. У пріоритетах України залишається збереження життя військовим.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю Радіо Свобода.

Передані США касетні боєприпаси надали імпульсу українському контрнаступу – WSJКасетні боєприпаси надали імпульсу українському контрнаступу і дозволяють брати нові позиції. Проте окупанти вже пристосовуються до їх застосування.

«Контрнаступ відбувається за тим планом, який був затверджений. Просування відбувається у той спосіб, в який можливо. Це дуже складна операція. Якщо хтось вважав, що це якась легка прогулянка і дуже швидко можна досягати тих цілей, які ми ставимо перед собою – звільнення всі наші території, то майте на увазі, що ворог потужний, ворог має певну систему оборонних, захисних споруд, які він там зміг побудувати», – сказав Данілов.

За його словами, український поступ відбувається у такий спосіб, щоб зберігати максимальну кількість українських військових живими та неушкодженими.

«Тому йде важко, але з кожним днем ми крокуємо вперед до звільнення всіх наших територій», – зазначив Данілов.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що українська армія постійно рухається вперед у контрнаступі, незважаючи на щільні мінні загородження росіян.

Ще у липні глава ЦРУ заявив, що дивиться на контрнаступ України з оптимізмом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: