Україна хотіла розпочати контрнаступ раніше, поки росіяни не зміцнили оборону – Зеленський

Читать на русском
Україна хотіла розпочати контрнаступ раніше, зізнався Зеленський, і просила Захід якнайшвидше надати допомогу, поки росіяни не зміцнили свої оборонні рубежі.
Reuters

Президент Володимир Зеленський сказав, що контрнаступ ЗСУ уповільнений укріпленою російською обороною. Насправді Україна хотіла б, щоб поставки західної зброї дозволили розпочати його «набагато раніше».

Він розповів про це в інтерв'ю CNN.

Залужний розповів, як ставиться до заяв про «повільний» контрнаступ ЗСУЗалужний сказав, що його дратують розмови про повільний контрнаступ ЗСУ. Він наголосив, що це не шоу – кожен метр звільненої землі дається кров'ю.

«Я вдячний США за нашу підтримку. Але я сказав їм, а також європейським лідерам, що ми хотіли б розпочати наш контрнаступ раніше, і нам потрібна вся зброя. Чому? Просто тому, якщо ми почнемо пізніше, все піде повільніше», – сказав президент.

Він зазначив, що «складності» на полі бою зараз призводять до «уповільнення» контрнаступу.

«Я хотів, щоб наш контрнаступ стався набагато раніше, бо всі розуміли, що якщо контрнаступ розгорнеться пізніше, то більша частина нашої території буде замінована. Ми даємо нашому ворогові час і можливість поставити більше мін та підготувати свої оборонні рубежі», – заявив Зеленський.

Він звертався до західних союзників із проханням надати Україні більш сучасне озброєння, зокрема ракетні комплекси великої дальності.

«На деяких напрямках ми навіть не можемо думати про його (контрнаступ – ред.) початок, оскільки ми не маємо відповідного озброєння. І кидати наших людей на поталу було б просто нелюдсько», – додав глава держави.

Крім того, Україні потрібні американські винищувачі F-16: за словами Зеленського, щоб ситуація в небі зрівнялася, а не для того, щоб отримати перевагу.

Нагадаємо, 10 червня Зеленський підтвердив, що Україна перейшла до контрнаступальних дій.

Раніше говорив, що контрнаступ на півдні просувається не так швидко, як хотілося б, але в якийсь момент події почнуть розвиватися набагато швидше.

Крім того, за словами Зеленського, до саміту НАТО Україна має намір показати певні результати на полі бою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: