Залужний розповів, як ставиться до заяв про «повільний» контрнаступ ЗСУ

Читать на русском
Залужний сказав, що його дратують розмови про повільний контрнаступ ЗСУ. Він наголосив, що це не шоу – кожен метр звільненої землі дається кров'ю.
Фото: УНІАН

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний сказав, що його дратують заяви про «повільний» контрнаступ.

Він сказав про це в інтерв'ю The Washington Post.

«Буде так само, як восени»: Зеленський оцінив динаміку контрнаступу ЗСУПрезидент погоджується з тим, що контрнаступ ЗСУ на півдні просувається не так швидко, як хотілося б, але в якийсь момент події почнуть розвиватися набагато швидше.

«Це не шоу. Це не шоу, яке дивиться весь світ і робить ставки або щось таке. Щодня кожен метр дається кров'ю», – наголосив головком.

Щоб контрнаступ просувався швидше, додав він, Україні потрібно більше кожного виду зброї.

В інтерв'ю Залужний висловив розчарування тим, що союзники досі не надали Україні сучасних винищувачів. Крім того, українські війська випускають удесятеро менше артилерійських снарядів, ніж окупанти.

«Ніхто не каже, що завтра ми маємо переозброїтися та отримати 120 літаків. Мені не потрібно 120 літаків. Я не збираюся погрожувати всьому світу. Достатньо буде дуже обмеженої кількості. Але вони потрібні. Бо іншого шляху нема. Тому що противник використовує інше покоління авіації. Це, якби ми зараз пішли у наступ із луками та стрілами, і всі сказали б: «Ти що, здурів?», – розповів він.

«Без повного постачання ці плани взагалі нездійсненні. Але вони виконуються. Так, можливо, не так швидко, як хотілося б учасникам шоу, спостерігачам, але це їхні проблеми», – сказав Залужний.

Нагадаємо, раніше Залужний заявив, що ЗСУ змогли перехопити стратегічну ініціативу на фронті і просуваються вперед.

Щоб перемогти у війні, на його думку, Україна має не лише звільнити всі свої території, а й запобігти новому вторгненню.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: