У Міноборони назвали причини, які сповільнюють контрнаступ ЗСУ

Читать на русском
Міністр розповів, що сповільнення контрнаступу викликано великою кількістю мінних полів. Через це ЗСУ доводиться розчищати вручну стежки через поля.
фото: ВВС

Контрнаступ Збройних сил України йде повільно, зокрема, через велику кількість мінних полів, однак все відбувається за планом командування.

Про це заявив глава Міноборони України Олексій Резніков в інтерв'ю CNN.

ЗМІ з'ясували, скільки озброєння Україна втратила за перші тижні контрнаступуЗгідно з даними видання, рівень втрат знизився приблизно до десяти відсотків протягом наступних тижнів.

Згідно з його словами, думка про швидкий наступ була б хибною, адже на фронті є багато аспектів, які на це впливають. Зокрема, це кількість боєприпасів, артилерійські снаряди та системи.

«Це питання протиповітряної оборони. Питання в тому, що у нас також дуже довга лінія бою. І проти нас велика кількість ворогів. Так що це війна, це не комп'ютерна гра», - сказав Резніков.

Він зауважив, що українське командування бачить ситуацію на полі бою та швидкою реагує на нові події.

При цьому, міністр розповів, що сповільнення контрнаступу викликано великою кількістю мінних полів. Через це ЗСУ доводиться розчищати вручну стежки через поля.

«Нам потрібно використовувати наших солдатів, саперів дуже повільно, і дуже повільно, готуючи коридори для реального наступального руху», - додав Резніков.

Нагадаємо, що ЗСУ готуються до другої фази контрнаступу.

Раніше ЗМІ писали, що українські військові змінили тактику ведення контрнаступу, що дозволило скоротити втрати в техніці. Але це сповільнило темпи просування.

Також у Міноборони розповіли, скільки території за тиждень визволено на півдні та сході.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: