Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних військкомів

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський підписав указ про набуття чинності рішення РНБО про звільнення керівників обласних ТЦК (колишніх військкоматів).
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про набуття чинності рішення РНБО про звільнення керівників обласних ТЦК (колишніх військкоматів).

Документ було опубліковано на офіційному сайті глави держави.

У Зеленського пояснили рішення звільнити голів ТЦК і розповіли, що чекає на військкомів даліЗвільнення обласних військкомів потрібне для того, щоб лояльність суспільства до процесу мобілізації не знизилася до нуля. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У рішенні РНБО зазначено, що на посади, що звільнилися, призначатимуть бойових офіцерів за рекомандаціями вищого військового командування і після перевірок СБУ.

Також РНБО рекомендувала правоохоронцям, зокрема Офісу генпрокурора, Національному агентству із запобігання корупції та Держбюро розслідувань, протягом місяця вжити додаткових заходів, щоб не допустити корупційних та інших кримінальних правопорушень працівниками ТЦК.

Контроль за виконанням рішень доручили секретарю РНБО Олексію Данилову.

Нагадаємо, про рішення звільнити всіх голів обласних ТЦК було оголошено 11 серпня. Списки людей, які їх замінять, вже підготовлено, а сам процес зміни керівництва «пройде швидко».

Раніше у ГБР назвали кількість справ, відкритих за фактами зловживання військкомів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: