ДБР затримало начальника одного з київських військкоматів

Читать на русском
ДБР затримало начальника одного із київських військкоматів, учасника схеми переправки чоловіків за кордон.
фото ДБР

Затримано начальника київського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він був учасником схеми переправлення чоловіків призовного віку за кордон.

Про це повідомила пресслужба ДБР 5 серпня.

Хабар у військкоматі та допомога ухилянтам: ще у двох областях виявили порушенняНа Полтавщині начальника військкомату зловили на хабарі, а на Черкащині викрили чергову схему для ухилянтів.

«Працівники ДБР затримали начальника київського районного Територіального центру комплектування та соцпідтримки. Він був спільником начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, якого Бюро викрило на масштабній корупційній схемі переправлення за кордон громадян призовного віку 3 серпня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, за розробленою організаторами схемою, чоловікам оформлювався пакет фіктивних документів про нібито непридатність до військової служби вартістю 10 тисяч доларів.

ДБР задокументувало отримання спільниками грошей від кількох військовозобов'язаних. Зловмисникам повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 ККУ).

Санкція статті – позбавлення волі до 9 років.

До начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника одного з відділів КМВА, застосовано запобіжний захід - тримання під вартою з альтернативою застави у майже 2 млн грн.

Також подано клопотання про обрання запобіжного заходу щодо начальника київського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Продовжується досудове слідство.

Нагадаємо, військкома з Одеської області відправили на фронт після скандалу через збагачення. А офіцера військкомату на Хмельниччині усунули від служби.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: