Хабар у військкоматі та допомога ухилянтам: ще у двох областях виявили порушення

Читать на русском
На Полтавщині начальника військкомату зловили на хабарі, а на Черкащині викрили чергову схему для ухилянтів.
фото СБУ

На Полтавщині СБУ затримала керівника військкомату на хабарі, а на Черкащині викрила чергову схему для ухилянтів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Змушував солдатів будувати йому будинок: військкому на Закарпатті оголошено про підозруВійськовий комісар одного із районів на Закарпатті змушував своїх підлеглих будувати йому приватний будинок.

«Цього разу затримали колишніх та чинних чиновників, які за гроші знімали авто з військового обліку та продавали підроблені довідки про інвалідність призовникам», – йдеться у повідомленні.

Так, у Полтавській області співробітники СБУ спіймали на місці злочину керівника одного з районних військкоматів під час отримання хабара.

«Задокументовано, що воєнком вимагав 70 тис. грн з власника місцевого підприємства, яке займається імпортом авто на територію України. Хабар призначався за надання довідок про зняття комерційних транспортних засобів з військового обліку», – йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, цей документ необхідний, щоб переоформити автомобілі у сервісних центрах МВС в умовах воєнного стану. За гроші військком обіцяв не створювати штучних перешкод у процесі зняття з обліку 5 автомобілів. Встановлено, що урядовець регулярно вимагав хабарі з підприємців за такі «послуги».

А на Черкащині затримано колишнього голову Смілянської районної ради, який продавав потенційним призовникам підроблені довідки про інвалідність для виїзду за кордон. Фальшиві документи отримував через власні зв’язки серед лікарів.

СБУ затримала також посадову особу місцевої військово-лікарської комісії, яка також сприяла ухилянтам в оформленні фіктивних довідок.

В обох випадках вартість послуг складала від 3 до 6 тис. доларів. Сума залежала від терміновості виїзду за кордон.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за трьома статтями ККУ.

Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, військкома з Одеської області відправили на фронт після скандалу через збагачення. Також повідомлялося, що офіцера військкомату на Хмельниччині усунули від служби.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: