Змушував солдатів будувати йому будинок: військкому на Закарпатті оголошено про підозру

Читать на русском
Військовий комісар одного із районів на Закарпатті змушував своїх підлеглих будувати йому приватний будинок.
фото ДБР

Військовий комісар одного із районів на Закарпатті змушував своїх підлеглих будувати йому приватний будинок. Правоохоронці оголосили йому про підозру, а під час обшуку у військкома знайшли символіку рф.

Про це повідомила пресслужба ДБР у середу, 2 серпня.

У головного військкома Дніпропетровської області провели обшуки: подробиціПравоохоронці провели обшуки за місцем роботи та адресами проживання керівника Дніпропетровського обласного ТЦК. За даними поліції, за час воєнного стану він придбав майно на 350 тисяч доларів.

Як повідомляється, військовий комісар народився та навчався на території росії.

«З початку березня цього року за наказом начальника одного з відділів Ужгородського районного територіального центру комплектування та підтримки солдати замість служби проводили будівельні роботи на його маєтку», – йдеться у повідомленні.

У ДБР зазначили, що 1 серпня 2023 року на місці будівництва, а також у будинку та робочому кабінеті фігуранта було проведено низку обшуків. На будівництві було виявлено трьох солдатів, які виконували будівельні роботи. Вони вже дають свідчення слідству.

«Також під час обшуків було вилучено 3,5 тис. доларів США, атрибутику російської федерації (монети, документи про здобуття освіти в рф), одяг з емблемами СРСР та рф, посвідчення офіцера МО СРСР, а також значки, кокарди і навіть георгіївська стрічка», – пояснили у ДБР.

Начальнику одного з відділів Ужгородського районного територіального центру комплектування та підтримки повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень.

Санкція статті – позбавлення волі до 12 років.

Нагадаємо, в Україні продовжуються перевірки військкомів та військкоматів після скандалу з начальником Одеського ТЦК Євгеном Борисовим. Нещодавно правоохоронці затримали начальника Рівненського обласного ТЦК Сергія Луцюка, оскільки він причетний до побиття підлеглого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: