У ДБР назвали кількість справ, відкритих за фактами зловживання воєнкомів

Читать на русском

ДБР розслідує 112 кримінальних проваджень щодо зловживань воєнкомів. До суду направлено 15 обвинувальних актів.
radiosvoboda.org

ДБР з початку повномасштабної війни розслідує 112 кримінальних проваджень щодо чиновників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє пресслужба Бюро.

До суду вже направлено 15 обвинувальних актів.

«Мотивами «популярних» правопорушень посадовців військкоматів стає власна нажива, заради якої вони нехтують як совістю, так і відповідальністю за долю країни. Наразі перевірка діяльності та способу життя працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки триває. Усі порушення отримають принципову та безкомпромісну оцінку відповідно до Кримінального кодексу», – заявили правоохоронці.

Нагадаємо, масштабні перевірки в ТЦК почалися після історії з одеським воєнкомом Євгеном Борисовим, родина якого, як виявилося, має нерухомість в Іспанії на кілька мільйонів доларів. Борисова звільнили, повідомили про підозру у незаконному збагаченні та у умисному ухиленні від несення служби та заарештували.

27 липня у Рівненській області затримали начальників обласного та районного військкоматів. Один із них побив підлеглого, другий знімав це на телефон.

Обшуки проводили також у головного військкома Дніпропетровської області: у його власності, за даними правоохоронців, є майно, вартість якого значно перевищує законні доходи.

Учора, 7 серпня, суд заарештував військового комісара одного із районів Закарпаття, підозрюваного у використанні солдатів для будівництва його будинку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: