СБУ використала експериментальний дрон для атаки на Кримський міст у липні – CNN показав відео

Читать на русском
Атаку на Кримський міст 17 липня було здійснено СБУ за допомогою експериментального морського дрону Sea Baby. З його ж допомогою було пошкоджено Оленегорский горняк та танкер.
TVP Info

Служба безпеки України застосувала експериментальний морський дрон Sea Baby для атаки на Кримський міст 17 липня.

Ексклюзивне відео отримав телеканал CNN.

Вибухи на Кримському мосту: що відомо про дві атаки на «сакральний» міст путінаКримський міст пережив під час повномасштабної війни дві атаки. Що відомо про вибухи 8 жовтня та 17 липня.

Журналісти зазначають, що СБУ вперше відкрито взяла на себе відповідальність за операцію. Керівник спецслужби Василь Малюк розповів телеканалу, що використаний дрон під назвою Sea Baby («Морський малюк») став результатом багатомісячної розробки, яка розпочалася одразу після повномасштабного вторгнення росії.

«Морські безпілотники – це унікальний винахід Служби безпеки України. Жодна з приватних компаній не бере участі. Нещодавно за допомогою цих безпілотників ми успішно вразили Кримський міст, БДК «Оленегорский Горняк» та танкер SIG», – сказав він.

СБУ надала CNN відео липневого нападу, на якому було показано монітор пілота дрона за кілька хвилин до того, як Sea Baby доставив близько 850 кг вибухівки до однієї з бетонних опор Кримського мосту.

Джерела також надали телеканалу два відео з камер відеоспостереження, на яких видно момент удару дрона по дорожній ділянці мосту, а потім приблизно через п'ять хвилин – ще один удар по залізничній ділянці.

New video shows attack on $4 billion Russian bridgeCNN

«Ми працюємо над рядом нових цікавих операцій, зокрема в акваторії Чорного моря. Обіцяю, це буде захоплюючим, особливо для наших ворогів», — попередив Малюк.

Нагадаємо, в ніч проти 17 липня на Кримському мосту сталися вибухи. В результаті загинули двоє людей, один проліт моста зійшов з опори, ще один був пошкоджений.

ЗМІ одразу повідомили, що атака є спецоперацією СБУ та Військово-морських сил України. У СБУ заявили, що «з цікавістю спостерігають за тим, що відбувається», але всі деталі розкажуть після перемоги.

Нещодавно секретар РНБО Олексій Данілов підтвердив, що в обох операціях щодо підриву Кримського мосту брали участь представники СБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: