У ВМС розповіли, скільки російських кораблів та катерів охороняють Кримський міст

Читать на русском
Кримський міст, на якому почастішала бавовна, зараз охороняють 14 кораблів і катерів рф з півночі та з півдня.
фото Вікіпедія

Незаконно побудований Кримський міст, на якому почастішала «бавовна», зараз охороняють вісім кораблів і шість катерів рф з півночі та півдня.

Про це повідомив речник ВМС України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону у вівторок, 15 серпня.

Вибухи на Кримському мосту: що відомо про дві атаки на «сакральний» міст путінаКримський міст пережив під час повномасштабної війни дві атаки. Що відомо про вибухи 8 жовтня та 17 липня.

«Прикордонники дуже активні – 8 кораблів, 6 катерів охороняють з півночі та з півдня незаконну забудову під назвою «Керченський міст». Така ситуація станом на сьогодні. Однак, у портах зараз перебувають три носії, можливо в готовності, але вони не виведені в море», – розповів Плетенчук.

Також за його словами, дві одиниці знаходяться у південно-західній частині Чорного моря – це один сторожовий корабель та патрульний «Василий Быков»

Нагадаємо, 12 серпня повідомлялося про два потужні вибухи в районі Кримського мосту. В окупаційній адміністрації тимчасово окупованого Криму заявили, що нібито було збито дві ракети і сам міст не пошкоджено.

У РНБО раніше підтвердили, що Україна брала участь в обох потужних ударах по Кримському мосту (у жовтні 2022 та липні 2023).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: